سایر رویدادها

رویداد اقتصاد دیجیتال و چالش‌های نوظهور سیاست‌گذاری (با مرور مثال‌های عملی)

استخراج رمزارز؛ تهدید یا فرصت

به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی کسب‌و‌کارهای اینترنتی، به مناسبت هفته پژوهش نشست فیلترینگ و صنایع خلاق با موضوع بررسی بسته حمایتی دولت از پلتفرم‌ها و کسب و کارهای اینترنتی به دعوت پژوهشکده سیاست گذاری دانشگاه شریف در تاریخ یکشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۱ برگزار شد.

سیاه و سفید کلان‌داده

در عصر دیجیتال سیاستگذاری نیز به‌مانند باقی امور بیش از گذشته با داده گره خورده است. این مساله تا بدان جا پیش رفته است که در دهه‌ی گذشته عباراتی نظیر حکمرانی داده‌-محور یا سیاستگذاری شواهد-محور در ادبیات سیاستگذاری عمومی مطرح و اقدامات مهم ملی و بین المللی را منجر شده است. در این رهگذر تحلیل کلان‌داده‌ها به‌عنوان رهیافتی فنی به یاری سیاستگذار خواهد آمد.

اجتماع‌سازی و فناوری‌های دیجیتال

اجتماع‌سازی از حوزه‌های پژوهشی-اجرایی مهمی است که از زوایای دید گوناگون پژوهشگران و عملگران را به خود جذب کرده است. هدف اصلی نشست تخصصی «اجتماع‌سازی و فناوری‌های دیجیتال؛ بررسی یک تجربه‌ی بین المللی» بررسی ادبیات بهره‌مندی از فناوری‌های دیجیتال در فرآیند اجتماع‌سازی در بستر یک تجربه‌ی بین‌المللی در شهر مونترال کشور کانادا بوده است.

فیلترینگ و صنایع خلّاق

عمر صنعت ماینینگ به بیش از ۷ سال میرسد. ماینینگ فرآیندی است که به وسیله آن می توان به رمز ارز بیت کوین دست یافت. در پایان سال ۲۰۱۷ با افزایش ناگهانی قیمت بیت کوین، تمایل به فعالیت در این صنعت به صورت چشمگیری رشد نمود. مصرف زیاد برق و نیاز به تهویه هوا از ویژگی های دستگاه ماینینگ است. در کشور ما قیمت برق کمتر از یک سنت به ازای هرکیلووات می‌باشد درحالی که متوسط قیمت جهانی ۷ الی ۹ سنت است. این مزیت در کنار برخورداری از آب و هوای سرد در بسیاری از مناطق کشور، می تواند فرصتی برای رشد این صنعت و درآمدزایی قابل توجهی فراهم کند.

نقش انقلاب صنعتی چهارم بر اقتصاد جهانی

سه‌شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۸ فروم اقتصاد دیجیتال در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات میزبان دکتر حسین میرزاپور، معاون برنامه‌ریزی پژوهشکده سیاستگذاری شریف و مدیر آزمایشگاه داده و حکمرانی، بود. در نشست دهم فروم اقتصاد دیجیتال دکتر میرزاپور به تأثیر انقلاب صنعتی چهارم بر اقتصاد جهانی پرداختند.